Máte chuť experimentovat? Rádi v kuchyni zkoušíte nové věci? Můžete zkusit slibovaný recept na dýňový cheesecake.
Připravte si dýni, níže popsané ingredience, formu na cheesecake, mixér a chutí dotoho.
Ingredience
- půlka dýně
- 100 g vloček
- 40 g kokosu
- 30 g kokosového oleje
- 1 lžíce kakaa
- 1 vejce
- mléko dle konzistence
- sladidlo dle chuti (protein, flavdrops, med, hnědý cukr…)
- trocha pudingu
- půlka vaničky tvarohu
- skořice dle chuti
- oříšky dle chuti
Mixér G21 Perfect Smoothie Vitality
Multifunkční stolní mixér profesionální úrovně- 6 inteligentních přednastavených programů
- příkon 1 680 W
- 32 000 otáček za minutu
- objem plastové nádoby 2,5 l
Postup přípravy
Oloupanou a nakrájenou dýni rozvaříme do měkka se skořicí a rozmixujeme do jemné konzistence. Mezitím si připravíme korpus. Zamícháme vločky s kokosem, rozpuštěným kokosovým olejem, sladidlem a kakaem. Do vzniklé směsi přidáme vajíčko a podle konzistence i mléko (těsto však nesmí být příliš řídké).
Z těsta vypracujeme korpus do formy vyložené pečícím papírem a dáme vychladit do ledničky. Do alespoň trochu vychladlé dýňové směsi přidáme tvaroh a domácí uvařený vanilkový pudink na zpevnění směsi (stačí malé množství).
Tip: Do dýňové směsi můžeme přidat vyšlehané bílky
Vše řádně zamícháme a dochutíme sladidlem. Korpus na několika místech propíchneme vidličkou a nalijeme na něj připravenou náplň. Na závěr ještě posypeme oloupanými a nakrájenými mandličkami nebo jinými oříšky.
Pečeme na 170 stupňů 30 minut dozlatova.
Dobrou chuť!