Domácí kečup

K hranolkám, na rajskou, prostě k čemukoliv. Udělejte si vlastní domácí kečup, postup je jednoduchý. Jaké ingredience budete potřebovat? Zde jsou:

Ingredience

  • 1 kg rajčat
  • Menší cibule
  • Menší jablíčko
  • Lžíce soli        
  • 100 ml octa
  • 100 g cukru
  • 200 ml vody
  • Kuličky černého pepře
  • Kuličky nového koření
  • Špetka mleté skořice

 

Nejdříve nakrájíme rajčata, cibuli i jablka na kousky a vložíme je do hrnce. Zalijeme vodou a octem, přidáme cukr a koření a vše povaříme. Vaříme na mírném ohni zhruba 30- 45 minut, dokud se zelenina nerozvaří.

Na závěr vysbíráme z hrnce koření a směs rozmixujeme ( mixér si vyberte zde > ). Horký kečup ještě propasírujeme přes sítko, aby v něm nezbyly žádné kousky zeleniny, a poté rozdělíme do předem sterilovaných sklenic. Postavíme víčkem dolů a necháme vychladnout. Uchováváme v chladu a temnu.