Domácí kečup
K hranolkám, na rajskou, prostě k čemukoliv. Udělejte si vlastní domácí kečup, postup je jednoduchý. Jaké ingredience budete potřebovat? Zde jsou:
Ingredience
- 1 kg rajčat
- Menší cibule
- Menší jablíčko
- Lžíce soli
- 100 ml octa
- 100 g cukru
- 200 ml vody
- Kuličky černého pepře
- Kuličky nového koření
- Špetka mleté skořice
Nejdříve nakrájíme rajčata, cibuli i jablka na kousky a vložíme je do hrnce. Zalijeme vodou a octem, přidáme cukr a koření a vše povaříme. Vaříme na mírném ohni zhruba 30- 45 minut, dokud se zelenina nerozvaří.
Na závěr vysbíráme z hrnce koření a směs rozmixujeme ( mixér si vyberte zde > ). Horký kečup ještě propasírujeme přes sítko, aby v něm nezbyly žádné kousky zeleniny, a poté rozdělíme do předem sterilovaných sklenic. Postavíme víčkem dolů a necháme vychladnout. Uchováváme v chladu a temnu.