Máte chuť experimentovat? Rádi v kuchyni zkoušíte nové věci?  Můžete zkusit slibovaný recept na dýňový cheesecake.

Připravte si dýni, níže popsané ingredience, formu na cheesecake, mixér a chutí dotoho.

Ingredience

  • půlka dýně
  • 100 g vloček
  • 40 g kokosu
  • 30 g kokosového oleje
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 vejce
  • mléko dle konzistence
  • sladidlo dle chuti (protein, flavdrops, med, hnědý cukr…)
  • trocha pudingu
  • půlka vaničky tvarohu
  • skořice dle chuti
  • oříšky dle chuti

Mixér G21 Perfect Smoothie Vitality

Multifunkční stolní mixér profesionální úrovně
  • 6 inteligentních přednastavených programů
  • příkon 1 680 W
  • 32 000 otáček za minutu
  • objem plastové nádoby 2,5 l
mixování horkých i studených surovin  • plynulá regulace otáček • drcení ledu • pulzní spínač • velikost: 23 × 57 × 23 cm • váha: 5 kg

Postup přípravy

Oloupanou a nakrájenou dýni rozvaříme do měkka se skořicí a rozmixujeme do jemné konzistence. Mezitím si připravíme korpus. Zamícháme vločky s kokosem, rozpuštěným kokosovým olejem, sladidlem a kakaem. Do vzniklé směsi přidáme vajíčko a podle konzistence i mléko (těsto však nesmí být příliš řídké).

Z těsta vypracujeme korpus do formy vyložené pečícím papírem a dáme vychladit do ledničky. Do alespoň trochu vychladlé dýňové směsi přidáme tvaroh a domácí uvařený vanilkový pudink na zpevnění směsi (stačí malé množství).

Tip: Do dýňové směsi můžeme přidat vyšlehané bílky

Vše řádně zamícháme a dochutíme sladidlem. Korpus na několika místech propíchneme vidličkou a nalijeme na něj připravenou náplň. Na závěr ještě posypeme oloupanými a nakrájenými mandličkami nebo jinými oříšky.

Pečeme na 170 stupňů 30 minut dozlatova.

Dobrou chuť!